Monday, October 15, 2007

HAMSİLİ PİLAV

Bu benim yaptığım ilk hamsili pilav. Daha önceleri iki kere yemiştim. Tarif iş arkadaşım Sebahat Hanımdan. Laf aramızda iş yerinde yapmıştık onunla:)) Benim yaptığımda gayet başarılıydı. Tavsiye ederim.
MALZEMELER:
1 kg hamsi(temizlenmiş,kılçıkları çıkarılmış)
1 adet kurusoğan
3-4 diş sarımsak
Yarım demet maydonoz
2 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Karabiber
Pulbiber
Çok az tarçın
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı su + yarım su bardağı su
YAPILIŞI:
Hamsileri yıkayıp süzün ve tuzlayın. Soğan ve sarımsağı incecik doğrayıp biraz sıvıyağ ile kavurun. Yıkadığınız pirinçleride ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyip 1 bardak sıcak suyu ekleyin ve pilav gibi pişirin. Suyunu iyice çekince altını kapatıp demlendirin. Pilav demlenince hamsi haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın. Hamsileri dizeceğiniz kabı yağlayın. Parlak yerleri dışa gelecek şekilde kabı tamamen kaplayın. Sıkı sıkı yerleştirinki pişince araları açılmasın. İçine pilavı yerleştirin. Kenarlardan sarkan hamsileri üzerine kapatın. Kalan yarım bardak sıcak suyuda ekleyin. Küçük parçalar halinde tereyağı koyun ve fırınlayın. Hamsiler iyice kızarınca fırından çıkarın ve sıcak sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!