Sunday, December 30, 2007

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 8-AÇMA

Bu haftaki porselen demlik çay saati etkinliğinin ev sahibi http://keskinlininmutfagi.blogcu.com/. Galiba bunada geç kaldım ama yinede daveti geri çevirmek olmaz diye yayınlıyayım dedim:)) Herkes beni affetsin çok yoğunum çoook. Bu tarif hepinizin bildiği portakal ağacı forumdan. Yani tarif defterinden. Orada Ümran Hanımın açması olarak geçiyordu. Çoook övgü almış bir tarifti. Denemeden geçemedim. Çoook güzel bir hamurdu ama bana biraz tatlı geldi. Açmada sorun olmuyor ama ben denediğim diğer poğaça gibi hamurlarda şeker miktarını biraz azalttım.
MALZEMELER:
1 çay bardağı şeker
2 yumurta(birinin sarısı üstüne)
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaşmaya
Aldığı kadar un(benim bardağıma göre 4,5 su bardağı un aldı)
İçine sürmek için oda ısısında tereyağ)
YAPILIŞI:
Yaşmayayı ılık su ile karıştırıp mayalanması için bırakın. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yapın. Ele oldukça yapışan bir hamur oluyor. Ben bu yüzden ekmek makinasında mayaladım hamuru. Yoğurduğunuz hamuru ılık ortamda mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle açın ve içine oda ısısında beklemiş tereyağ sürüp açma şekli verin. Tepsiye dizip biraz daha mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve 200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!

8 comments:

EZGi :)) said...

AÇMAYA BAYILIRIM ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR.ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

sevimin sayfasi said...

cok nefis olmus
ellerine saglik

mutlu yillar diliyorum
sevgilerimle...

nil-nennenmutfakta said...

CANIM SAĞLIKLI, BAŞARILI VE MUTLU BİR YENİ YIL DİLEĞİYLE SEVGİLERİMİ GÖNDERİYORUM.....
NİL

PAPATYA PRENSES said...

Canım ellerine sağlık,şimdi kahvaltıda olsaydıda yeseydim:))

Hayırlı,huzurlu ve neşeli yıllar..

Ferkay said...

Sağlıklı huzurlu ve bol kazançlı bir yıl diliyorum canım. Yeni yılın kutlu olsun

Selin said...

Ellerine sağlık canikom. İyi yıllar...

Anonymous said...

Naside Hanim,
Mail adresinizi bulamadim burdan yazmak durumda kaldim. Yeni yil hediyemi aldim. Bir kitap kurdu olarak bana verilebilecek en güzel hediye kitaptir zaten. Cok mutlu oldum inanin ki.Okumaya hemen basladim. Kütüphanemde olmasini istedigim bir kitapti, kismet olup da bir türlü sira gelmemisti almaya. Oglum icin de masallar bir harika. Cok cok tesekur ederim. Bende sizin yeni yilinizi kutluyorum, hediyeler icin bir kez daha tesekkur ediyorum. Cok sagolun.
Mutlu seneler :)

Aynur said...

Yeni yilin size ve tüm sevdiklerinize saglik, mutluluk, nese, basari, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yillar...


www.aynurdantarifler.blogspot.com