Tuesday, November 27, 2007

HAŞHAŞLI GÖZLEME VE PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Ölüm ne kadar yakınımızda değil mi? Ama hiç ölmeyecekmiş gibi yaşarız genelde. İnsanoğlu her türlü acıyla yaşamasını ne kadar çabuk öğrenir. En iyiside bu zaten. Ya acılarımızı hiçbir şekilde örtemeseydik. Hayata devam edemeseydik....Düşünün bir kere etrafımızda ne kadar çok acılı insan olurdu. Yaşanan acılar hiç unutulmuyor ama herşeye rağmen hayat devam ediyor.
Sevgili arkadaşım http://yenitadlar.blogcu.com bu haftaki porselen demlik çay saati etkinliğine ev sahipliği yapıyor ve benide davet etti. E bende davete kendisini kırmayıp katılmak istedim. Sayfasında çok güzel tarifler yayınlanmış. Lütfen sizde ziyaret edin.....
MALZEMELER:
Hamuru için:
Un
Su
Tuz
İç harcı için:
Çekilmiş haşhaş
Sıvıyağ
YAPILIŞI:
Un,su ve tuzu bir kapta karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Üstünü örterek bir süre dinlendirin. Diğer taraftan çekilmiş haşhaşı sürülebilecek kıvama gelene kadar sıvıyağ ile açın. Hamuru büyük bir yuvarlak oluşturacak şekilde açın. İçine iç harcı sürüp rulo yapın. Bıçakla üç parmak kalınlığında parçalar kesin. Her parçayı kesik kısmı alta gelecek şekilde koyup unladığınız zeminde açın. Çok az sıvıyağ koyduğunuz tavada her tarafını kızartıp tepsiye alın. Üstüne kapak kapatıp ılınınca servis yapın. Yanında kahvaltılık peynir,zeytin ve çayla nefis olur:)))
NOT: Ben evde kalan haşhaşı bitirmek için çok fazla koydum. Ama açarken çok zor oluyor. Siz denerseniz resimdeki kadar haşhaş koymayın:)))
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!

9 comments:

Yaren said...

Cok güzel görünüyor,ellerine saglik.

nil-nennenmutfakta said...

slm canım gözlemeler nefis olmuş.Ellerine sağlık...

Sevil Altunel said...

slm naşidem
canım bu gözlemelere bittim ben.ellerin dert görmesin.
resimleri burdan kopyalayıp blogcuya yapıştırmanı tavsiye ederim.sevgiler...

Melek* said...

canım annemde çok yapar ben hiç yapmadım ama tadını severim ellerine sağlık görüşmek üzere

NiNo said...

canim benim sagolasin senin maili gorunce seni ozledigimi hissettim ve bunuda senle payalsmak istedim :) sagolasin ziyaretin icin inanilmaz bir yogunluk inan acimizi dusunecek vakit yok bir nebze iyi geldi hepimize bu yogunluk bugun tam 12 saattir pc basindayim birk ez yemek iki kez de wc molasi disinda kalkmadim 200 den dazla fotograf vardi :) herkesten Allah razi olsun herkes uzerine duzeni yapiyor zerrinimide esramida cok seviyor herkes ne buyuk sans onlar icin bu kosturmaca 1 araliga kadar surecek bole esracigim giderayak sozunu tuttu bu ay kevgirde cok calistircam seni canini cikaracam demisti dedigi oldu :) dualarimiz hersey onun icin mekani cennet olsun bu arada ellerine saglik canim hiuc vakit yok daha sonra detayica gorusuruz sevgiler opucukler

Anonymous said...

günaydın
çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.
sevgiler

Selin said...

Ellerine sağlık Naşidecim,
Harika görünüyor.
Tatlım bişey söyleyeceğim, ya nolur şu yorum kısmından kelime doğrulamayı kaldıralım. Bak burdan Senin vasıtanla herkese söylüyorum. Böyle eciş bücüş yazıları okuyup oraya yazmak çok zor geliyor bana yaa. Bence bir anlamı da yok. Şurda bizbizeyiz di mi :)))) Umarım bu son yazışım olur onları :))
Sevgilerimle....

Selin said...

Selam canım,
Ellerine sağlık. Enfes görünüyor.
Bu arada şu kelime doğrulamayı nasıl kaldıracağını kısaca anlatayım canım.
Kontrol paneline gir. Ayarlar'a tıkla. Yorumlar'a tıkla. Aşağıda "yorumlar için kelime doğrulama gösterilsin mi" diye bir bölüm var. Sen HAYIIIIIIIIR diyeceksin :))) Ve sonsuza dek kurtulacaksın :)))
Sevgiler...

Unknown said...

Hemşerim yine harikalar yaratmışsın. Gözleme dediğin bol haşhaşlı olacak iyi yapmışsın. Çıtır çıtır nasıl güzel gider çayın yanında, ellerine sağlık canım.
Hülya..