Wednesday, February 20, 2008

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Hafta sonu çaya gelecek misafirlerime yapmıştım ama kar nedeniyle gelemeyince hepsi bize kaldı:)) Bir Eskişehir'li olarak vazgeçilmezimizdir haşhaşlı. Ne şekilde olursa olsun....Ben bu sefer herkesin bildiği haşhaşlıya farklı bir sunum getirmek istedim. Hem serviside kolay olur dedim. Bence güzel olmuştu ya sizce:)))
MALZEMELER:
Yarım kg un
Yarım paket yaş maya
Tuz
Su
Çekilmiş haşhaş
Sıvıyağ
İstenirse ceviz içi
Yumurta sarısı
Susam
YAPILIŞI:
Öncelikle un,su,tuz ve maya kullanılarak hamur hazırlanır ve ılık bir ortamda mayalanması için bırakılır. Çekilmiş haşhaş sıvıyağ ile akışkan bir kıvam alana kadar inceltilir. Mayalanmış olan hamur unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açılır. İnceltilmiş haşhaş heryerine sürülüp çekilmiş ceviz dökülür. Hamur kol böreği şeklinde rulo yapılır. Üç parmak kalınlığında parçalara ayrılır. Her parça çekip uzatılarak kendi etrafında döndürüldükten sonra kağıtların içine yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ekilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!