Thursday, November 29, 2007

KABAK TATLISI

Eveeet karşınızda türk mutfağının ünlü lezzetlerinden kabak tatlısı. Soyması zor olmasa herzaman yapılabilir ama....Şimdi pazarlarda hazır soyulup dilimlenmişi bile var ama bıçak değen her meyve sebze gibi kabakta vitamin kaybına uğruyordur diye ben eski usul kabuklu almaya devam ediyorum. Allahtan soyma işini eşim yapıyorda bana sadece pişirmesi kalıyor. E o kadarınıda yapsın ama dimi yani:)) Bazı şeyleri elde etmek için haketmek lazım:)))
MALZEMELER:
1 kilo balkabağı
Yarım kilo şeker
YAPILIŞI:
Kabakların kabuğunu soyup büyük büyük dilimlere ayırın. Tencereye bir sıra kabak bir sıra toz şeker koyarak yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun. Ama uzun süre ayrılmayın ki her an taşabilir:)) Şeker tencerenin buharı ile tamamen eriyip kabaklar biraz kaynayınca tencerenin kapağını açın. Asla kaşık gibi şeylerle karıştırmayın. Ara sıra tencereyi saplarından tutup silkeleyin. Kabaklar yemeye yakın kıvama gelince tencereden alıp fırın tepsisine dizin. Kalan şerbeti üstüne boşaltın ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında hafif kızarıp şerbeti karemelleşinceye kadar pişirin. İyice soğutup bol cevizle servis yapın.
NOT: Ben pazardan 2.5 kiloluk kabak aldığımda kabukları ve çekirdekleri çıkınca 2 kilo kaldığını düşünerek 1 kilo yani 5 su bardağı toz şeker koyuyorum.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!

12 comments:

SOFRAOZLEMİ said...

merhaba
kabak harika gözüküyor ellerine sağlık..geçenlerde bende yaptım kabak kötüymüş içine şekeri tam çekmedi ve tadı kötü oldu:(
şimdi bunu görünce tekrar yapmak şart oldu:)

sevgiler..

Anonymous said...

SLM
BAYILIRIM KABAK TATLISINA ELLERİNE SAĞLIK CANIM.İYİ HAFTASONLARI

Selin said...

Canım ellerine sağlık. Harika görünüyor. Ben her ne kadar sevmesem de, valla canım çekti :)) Sevgilerimle....

MUTFAKISTAN said...

canim ellerine saglik cok guzel tam adapazari tarifi olmus nefiss

ayseyaman said...

Merhaba Ata sofrası
En sevdiğim tatlılardan biridir kabak tatlısı.ellerinize sağlık..
Linkinizi ekledim hem haber vermek hemde ziyaret etmek istedim sizi..
Sizde beni listenize eklemeye layık görürseniz sevinirim..:)
sevgiler

NiNo said...

ellerinize saglik nefis gorunuyor yazinizi ekledim kevgire tekrar cok ozur sevgiler

NiNo said...

ups yanlis olmus :D evet kusura bakma canim :D

NiNo said...

ama ellerine saglik en sevdigim tatlidir :D

inci said...

canım ellerine sağlık nefis bir tatlı olmuş...rengi bile iştah açmaya yetiyor....sevgiler....

Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

Kabak tatlısıda cevizsiz yenmez dimi. Ben yiyemem doğrusu. Ama bol cevizli kabak tatlısınada hiç hayır diyemem :) Ellerine sağlık Naşideciğim...

Anonymous said...

Kabak tatlisini cok severim,firinlanmis olunca da harika olur.Cok lezzetli görünüyor,ellerine saglik canim.

Melek* said...

çok severim kabak tatlısını ellerine sağlık rengide çok canlı iiyi kabak almışın benim yerimede yiyin