Tuesday, October 9, 2007

KURUYA GEEEEL KURUYAA!!!!!!

Şimdi siz başlığı ve resmi görünce bu ne rejim ne lahana turşusu diyeceksiniz ama bu gerçekten yaş pasta ama kuruyla yapılıyor.Evet tahmin ettiğiniz gibi bu KURUFASÜLYE pastası.O nasıl olur demeyin mutlaka deneyin.Çok ama çok şaşıracaksınız hatta misafirlerinizi içindekinin kestane değilde kurufasülye olduğuna inandırmakta zorlanacaksınız. Bu tarif işyerindeki bölüm şefimin eşi Emel hanımdan.Kendisi bu pasta ile yıllar önce belediyenin yardım kermesinde derece almış.Yani ödüllü bir pasta. Emel hanım herşey için çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.Bu arada şefim yeni arabanızı güle güle kullanın.Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin.
MALZEMELER:
2 bardak kurufasülye
1 su bardağı iri ceviz içi
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Üst Kreması İçin:
500 ml süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
3 kaşık un
2 yumurta
1 çorba kaşığı margarin
YAPILIŞI:
Kurufasulyeyi bir gece önceden ıslatın.Ertesi gün biraz diri kalacak şekilde pişirin.Ceviz hariç kek için gerekli malzemeleri robotta çekin.Daha Sonra iri dövülmüş cevizi ekleyin.Yağlı tepsiye döküp sıcak fırında yarım saat pişirin.Çıkınca üzerine çatalla delikler açın. Kek pişerken diğer taraftan üst kremasını pişirin.Bunun için margarin ve yumurta haricindeki malzemeleri hafif ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ilınınca margarini ekleyin çırpın.Ayrı kapta çırpılmış yumurtalarıda ekleyip tekrar çırpın. Soğumuş kekin üstüne kremayı döküp istediğiniz şekilde süsleyin.Buzdolabında soğutup servis yapın.Afiyet olsuuun. NOT:Orjinal tarifde yumurtalar kremaya sonradan eklenmiş.Tarifi bozmadan yazmak istedim ama yumurtalar krema malzemeleriyle birlikte pişirilebilir diye düşünüyorum.Sağlıklı olması açısından.Siz istediğiniz şekilde uygulayabilirsiniz.
DENEYİN PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ!!!!

2 comments:

Anonymous said...

elinize sağlık, kurufasulye haşlanmış haliylemi yoksa ıslatılmamış kuru haliylemi 2bardak olucak? iyi günler

Naşide Dönmez said...

jale hanım teşekkür ederim.kuru fasulye haşlanmamış haliyle iki bardak olacak.denerseniz sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum:))sevgiler.