Tuesday, October 9, 2007

KASNAKTA PATLICAN SALATASI

Emine Beder bir programında patlıcan közlemenin farklı yollarından bahsediyordu. Orada duydum bu basit metodu. Denemeden duramadım tabiki. Ama iyiki denemişim. Bundan sonra kesinlikle bu yolu kullanacağım. Çünkü fırında çok uzun zaman alıyor ve başka birşey yapmayacaksam sadece 2-3 patlıcan közlemek için fırın çok masraflı oluyor. Ocakta közlemekse bence direkt kansorejen etki oluşturuyor, is kokusuda cabası.
Bu metotda patlıcanı alıyorsunuz elinize ve iyice yıkayıp sapını bile koparmadan atıyorsunuz kızgın yağın içine. Kabuklarında en ufak bir delik olmamasına çok dikkat edin ki içine yağ almasın. Üstünden kaşıkla bastırıp bakın yumuşamışsa patlıcan hazırdır. Biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup karamaması için limon suyu sürmeniz yeterli. İçinde bir gr yağ bile yok ama bembeyaz ve soyması çok kolay közlenmiş bir patlıcanınız var artık.
Kasnağını yapmak için patlıcandan ince uzun dilimler çıkarın. Üzerine zeytinyağı sürüp ızgaraya koyun ve pişirin. Ama benim gibi unutmayın yoksa ayakta durması çok zor oluyor. Hazırladığınız patlıcanı bir bardağın etrafına sarın ve sıcak suda beklettiğiniz taze soğanın yapraklarıyla bağlayın. Bardağı dikkatlice içinden çıkarın. Hazırladığınız közlenmiş patlıcanı sarımsak,zeytinyağı,tuz ilavesiyle hazırlayın ve kasnağın içine yerleştirin.
Her zamanki gibi basit bir salata ama her konuk için ayrı ayrı hazırlanabilecek bir sunum. Masada çok hoş duruyordu.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!

No comments: