Tuesday, October 9, 2007

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Bu keki geçen hafta abim için yapmıştım. Şimdiye kadar nedense kekin içine hindistan cevizi koymak hiç aklıma gelmemişti. Ama gerçekten güzel olmuştu. Bende madem yaptım basit bir kek bile olsa yayınlayayım dedim.
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker(tatlı seviyorsanız 1,5)
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 bardak elenmiş un
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
Kakao
YAPILIŞI:
Yumurtaları ve şekeri bir kaba koyup krema kıvamına gelene kadar çırpın. İçine sütü ekleyip şekerin iyice erimesini sağlayın. Sıvıyağı ekleyin. Ayrı bir kapta un,kabartma tozu,vanilya ve kakaoyu karıştırıp yumurtalı karışıma eleyerek ekleyin. Oldukça akışkan bir sıvı olmalı. Unun kalitesine göre hamurun koyuluğu değişeceği için eğer hamur koyu gelirse sütle kıvamın ayarlayın. En son hindistan cevizini ekleyip margarinle yağladığınız kalıba dökün. Soğuk fırına koyup 180 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Kürdanla kontrol edip fırından çıkarın.
Emine Beder çok eski bir programında bütün keklere 2 paket kabartma tozu konması gerektiğini söylemişti. O günden beri özel tariflerin haricindeki bütün keklere 2 paket koyarım. 1 paket koyduğumdada bu kadar kabarıyor ama 2 paket koyduğumda içi daha puf puf oluyor. Bence bu kadar kabarmasının bütün sırrı kuru maddelerin elenerek konması.
AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

No comments: